Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor kelder

Luchtontvochtiger voor kelder

In veel kelders heerst een hoge luchtvochtigheid die vaak onopgemerkt blijft. Vaak wordt er pas iets tegen gedaan wanneer de muffe geur onuitstaanbaar is of nadat ernstige schimmelproblemen zijn ontstaan. Bent u op zoek naar een manier om uw kelder te ontvochtigen? Onze luchtontvochtigers zijn bewezen geschikt geacht voor iedere vochtiger kelder. 

Hoe hoog mag de luchtvochtigheid in de kelder zijn?

Terwijl in de woonkamer een relatieve luchtvochtigheid van rond 50% optimaal is, kan dit in de kelder oplopen tot 60%. Als de luchtvochtigheid regelmatig hoger is dan 60% moet - om schimmelvorming te voorkomen - een geschikte luchtontvochtiger voor in de kelder worden gebruikt.

Luchtontvochtiger voor vochtige kelders in nieuwe gebouwen

Elk nieuwbouwhuis heeft een vochtprobleem in de kelder. Sinds jaren wordt uit kostenoogpunt steeds sneller gebouwd. Waar vroeger over de bouw van een gemiddeld groot huis 18 maanden werd gedaan, wordt dit nu in 6 maanden gerealiseerd. Tijd is geld ... De luchtontvochtigers van Meaco zijn uitermate geschikt voor het gebruik in de kelder van nieuwbouwwoningen en biedt de oplossing voor vochtige kelders. 

De kelder ventileren in plaats van een luchtontvochtiger gebruiken?

Ventileren is geen goed alternatief voor het gebruik van een luchtontvochtiger. Dit omdat gedurende het hele jaar - met uitzondering van de winterperiode - de vochtigheid buiten vaak hoger is dan binnen. Ventileren heeft zelfs een averechts effect en hierdoor worden kelders nog vochtiger naarmate het verschil in temperatuur tussen binnen en buiten groter is. Warme lucht kan immers meer vocht vasthouden.

In de winter - bij een lage temperatuur - is ventileren eveneens niet verstandig omdat de koude buitenlucht moet worden verwarmd. Dit kost veel energie. Vanuit het oogpunt van energieverbruik is het dan beter om een luchtontvochtiger in de kelder te gebruiken dan te ventileren.

Ontvochtigers voor een koude kelder

Bij een temperatuur in de kelder beneden 10°C bevelen wij onze adsorptiedrogers aan. De ontvochtigers onttrekken tot maximaal 8 liter water per dag uit de lucht, ongeacht de temperatuur en zijn geschikt voor het ontvochtigen van een koude kelder..

Onze Adsorptiedrogers voor kelders

Een kelder drogen met een reguliere luchtontvochtiger 

Bij een temperatuur vanaf 10°C en hoger zijn de reguliere condensatie luchtontvochtigers beter geschikt. Deze luchtontvochtigers zijn eenvoudig in gebruik, sterk en efficiënt. De keuze tussen de Meaco ontvochtigers is afhankelijk van de grootte van de kelder.

Onze luchtontvochtigers voor het ontvochtigen van een kelder

Wilt u advies op maat ontvangen, voor welke luchtontvochtiger het meest geschikt is voor uw kelder? Onze medewerkers adviseren u graag persoonlijk verder, neem vrijblijvend contact op met onze productspecialisten. 

Een grote kelder ontvochtigen met een bouwdroger

Een grote kelder of kelderverdieping vraagt om extra droogcapaciteit. Met een Meaco bouwdroger slaat u een grote slag, de ontvochtigingscapaciteit van deze ontvochtigers ligt hoger waardoor u de luchtvochtigheid in een grote kelder onder controle houdt.

Onze bouwdrogers

Bekroonde producten Volgende werkdag gratis geleverd Uitgebreide garantie

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“De goede testresultaten bij de consumentenbond werden zelfs overtroffen.”
Kas
“Een snelle levering en prima customer support.”
Roger
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@meaco.nl
Meer dan 20 jaar expertise Deskundig advies