Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor caravan

Luchtontvochtiger voor caravan

Voorkom schimmelgroei in een caravan of camper met een luchtontvochtiger

Wanneer de caravan of camper tijdens de winterperiode in de stalling staat, kan een hoge luchtvochtigheid een muffe geur in de garage veroorzaken en leiden tot schimmelgroei. Daarom is het belangrijk om schade door vocht te voorkomen en een ontvochtiger te gebruiken. Een Meaco luchtontvochtiger bewaakt de relatieve vochtigheid en droogt de lucht indien de relatieve vochtigheid te hoog is.

Een caravan ontvochtigen, luchtontvochtiger keuze

Bij het ontvochtigen van een caravan, camper of  stacaravan is het handig volgende punten in overweging te nemen.

  • Luchtcirculatie: De luchtontvochtiger moet voldoende ventilatiedebiet hebben zodat de lucht in alle hoeken en gaten van de ruimte wordt behandeld.
  • Auto-Start-functie: Veel luchtontvochtigers vallen na een stroomstoring terug in de standby-modus. Zolang dit niet wordt opgemerkt zal de ontvochtiger in deze stand blijven staan. Luchtontvochtigers zonder deze auto-start-functie zijn dus niet geschikt voor volautomatische ontvochtiging. Het is daarom beter een luchtontvochtiger met deze functie te kiezen.
  • kamertemperatuur: hoe hoger de temperatuur hoe meer vocht de lucht kan vasthouden. Bij een hoge kamertemperatuur kan een luchtontvochtiger op basis van condensatie ook effectiever zijn werk doen. In slecht verwarmde of onverwarmde garages kan beter een luchtontvochtiger worden gebruikt die effectief droogt bij lage temperaturen. Dit type ontvochtiger wordt adsorptiedroger genoemd. Een adsorptiedroger geniet de voorkeur boven een condensatiedroger gewoonlijk bij temperaturen beneden 10°C.
  • Permanente afvoer: Vooral bij gebruik in een onbewaakte stalling - zoals vaak het geval is in de winter- is het niet praktisch om regelmatig (een paar keer per week) het reservoir voor het condenswater te ledigen. Om dit te voorkomen moet de ontvochtiger aangesloten kunnen worden op een slang voor permanente (onbewaakte) afvoer.

Aanbevolen Meaco luchtontvochtigers voor caravans, campers, stacaravans, auto's en boten

De Meaco DD8L Junior, Meaco DD8L ION en Meaco DD8L Zambezi luchtontvochtigers voldoen aan alle hierboven genoemde criteria en worden daarom vooral gebruikt voor de overwintering van caravans, campers, stacaravans, auto's en boten. Deze ontvochtigers werken op basis van adsorptie en zorgen voor een constante ontvochtiging van maximaal 8 liter per dag - ongeacht de temperatuur in de ruimte.

De Meaco DD8LJunior en Meaco DD8LION zijn veel lichter en compacter dan conventionele condensatie ontvochtigers en kunnen daarom gemakkelijk worden opgeborgen wanneer deze niet worden gebruikt. Bovendien kunnen deze adsorptiedrogers ook worden gebruikt tijdens het kamperen (in caravan, boot, camper) en in de overgangsperiode tussen staling en zomer.

Wasgoed drogen

De Meaco DD8LJunior en Meaco DD8LION luchtontvochtigers kunt u in de camper of caravan ook gebruiken voor het snel drogen van wasgoed, wat heel handig is op regenachtige dagen op de camping. Daarnaast zorgen de Meaco DD8LION en Meaco DD8L Zambezi dankzij de geïntegreerde ionisator tevens voor een comfortabel en gezond binnenklimaat in huis en in de camper of caravan.

Onze adsorptiedrogers

Bekroonde producten Volgende werkdag gratis geleverd Uitgebreide garantie

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“De Meaco Fan 1056 is een geweldig apparaat: super stil en érg krachtig!”
Dave
“Prima geleverd en zeer tevreden met mijn Meaco's!”
Marlie
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@meaco.nl
Meer dan 20 jaar expertise Deskundig advies